يا ميدانيد ماساژ نوزاد چه فوايدي دارد؟ اولين راهي كه نوزاد به وسيله آن با دنياي پيرامونش آشنا ميشود، حس لامسه است. كودكان دوست دارند كه آنها را در آغوش بگيريد و نوازش كنيد؛ اين يعني از لمس شدن لذت ميبرند. پس اگر ميخواهيد با نوزاد خود ارتباط صميمي برقرار كنيد، بهتر است يك بار هم كه شده ماساژ را امتحان نماييد. ماساژ علاوه براين كه كاري لذت بخش براي والدين است، براي نوزاد نيز جنبه درماني دارد. اگر نوزاد شما درد ميكشد، بي قرار و مضطرب است، يبوست دارد يا باد در بدنش جمع شده، ميتوانيد با ماساژ دادن به افزايش سلامت او كمك كنيد. البته ماساژ دادن نوزادان قواعد و ترفندهاي خودش را دارد كه با يادگيري آنها ميتوانيد تجربهاي فوق العاده از ارتباط با كودكتان پيدا كنيد. مشاوره كودك ميتواند در زمينه ارتباط بهتر با نوزاد به شما كمك كند. براي كسب اطلاع بيشتر از مشاوره كودك كليك كنيد.
منبع : ماساژ نوزاد
فوايد ماساژ براي نوزادان
-رفع مشكلات مربوط به دستگاه گوارش مانند نفخ
-كمك به هضم و جذب بهتر غذا
-تقويت ماهيچههاي نوزاد
-رفع استرس، درد و بي قراري
-آرامش و خواب راحت
-ارتباط قويتر با والدين
-كمك به افزايش وزن براي نوزادان نارس
-كاهش احتمال زردي
-كاهش علائم كوليك
-بهبود رشد و تواناييهاي كودك
-آرام كردن كودكان مبتلا به اوتيسم يا بيش فعالي
-تنظيم تنفس و ضربان قلب
-بهبود گردش خون
-محكم شدن عضلات
بيشتر بخوانيد: نوزاد تازه متولد شده
مقدماتي براي انجام ماساژ
قبل از شروع ماساژ دادن نوزاد بهتر است يك سري نكات را ياد بگيريد و رعايت كنيد. مثلا زمان مناسب را انتخاب كرده و در جاي مناسب قرار بگيريد. عادت دادن نوزاد به ماساژ تاثير بسياري در افزايش كيفيت آن دارد كه با استفاده از راهكارهاي زير محقق ميشود.
1- ماساژ نوزاد | بهترين زمان براي ماساژ دادن انتخاب كنيد
زماني را انتخاب كنيد كه خودتان خسته نيستيد و به كار ديگري نيز مشغوليت نداريد. هرگز زماني كه كودك تازه غذا خورده اقدام به ماساژ نكنيد و حداقل 45 دقيقه بعد از غذا كودك را ماساژ دهيد تا دچار رفلاكس نشود. قبل از خواب ميتواند زمان مناسبي براي ماساژ باشد چون در اين زمان هم از كارهاي روزمره فراغت داريد و هم ميتوانيد با ماساژ كودك را بهتر بخوابانيد.
2- بهترين مكان براي ماساژ دادن را بشناسيد
پيشنهاد ميشود خودتان روي زمين بشنيد و كمرتان را تكيه بدهيد تا راحت باشيد. سپس يك ملافه تميز و نرم روي زمين پهن كنيد و كودك را روي آن قرار دهيد. جايي كه براي ماساژ كودك انتخاب ميكنيد بايد جايي گرم و ساكت باشد تا كودك دچار لرز و استرس نشود. حتي ميتوانيد از يك آهنگ آرام يا لالايي براي تايم ماساژ استفاده كنيد. البته بهتر است در طول ماساژخودتان با كودك صحبت كنيد تا با صداي شما آرامش پيدا كند.
3- از روغني مناسب براي ماساژ استفاده نماييد
گرچه ماساژ دادن نوزاد بدون روغن هم امكان پذير است اما انتخاب يك روغن خوب ميتواند به افزايش كيفيت ماساژ كمك كند. روغني انتخاب كنيد كه بوي خاصي نداشته باشد مثلا اگر از روغن زيتون استفاده ميكنيد نوع بي بوي آن را تهيه كنيد چرا كه سيستم تنفسي نوزاد ضعيف است و به بوهاي تند واكنش نشان ميدهد. از بهترين روغنها براي ماساژ ميتوان به روغن زيتون، روغن نارگيل، روغن ذرت، روغن كانولا، روغن دانه انگور، روغن زردآلو و روغن آواكادوو اشاره كرد.
4- ماساژ نوزاد | لباسهاي نوزاد را در بياوريد
در آوردن پوشك نوزاد يكي از سوالاتي است كه شايد در حسن ماساژ براي والدين پيش بيايد. گرچه با پوشك نيز ميتوانيد نوزاد خود را ماساژ دهيد اما اگر زمان ماساژ دادن پوشك را هم دربياوريد بهتر است چرا كه در اين صورت نوزاد احساس آزادي بيشتر خواهد داشت و پوست ران و آلت تناسلي او فرصتي براي تنفس پيدا ميكنند. فقط فراموش نكنيد كه بايد زير نوزاد چيزي بيندازيد تا در صورت دفع ادرار و مدفوع مشكلي پيش نيايد.
نحوه ماساژ نوزاد
1. كمر و پشت، رو و كف پا، شكم، قفسه سينه، صورت و شانه نقاطي از بدن نوزاد هستند كه ميتوانيد ماساژ بدهيد. بهتر است از ماساژ دادن سر نوزادان بسيار كوچك پرهيز كنيد چرا كه جمجه آنها هنوز نرم است و فشار به آن ميتواند آسيبزا باشد.
2. از فشار خيلي كم يا خيلي زياد براي ماساژ دادن نوزاد استفاده نكنيد. اگر خيلي آرام نوزاد را ماساژ بدهيد گويي كه پري در حال حركت روي بدن اوست، بچه قلقلكش ميآيد. اگر خيلي محكم نوزاد را ماساژ دهيد همانگونه كه يك بزرگسال را ماساژ ميدهيد، كودك آسيب خواهد ديد.
3. براي ماساژ ميتوانيد از كف دست يا انگشتان خود بهره ببريد. يكي از روشهاي پرطرفدار براي ماساژ روش دوراني است كه در ماساژ كمر و شكم بسيار كاربرد دارد. با نوك انگشتان يا كف دست خود روي بدن نوزاد دايره بكشيد. نكته مهم در ماساژ دوراني اين است كه هميشه طبق چرخش عقربههاي ساعت عمل كنيد.
4. پاها را در دست گرفته و با انگشتان خود فشار كمي روي پا بياوريد. به دليل حساسيت كف پاي نوزاد مراقب باشيد كه قلقلكش نيايد.
5. پاها را كمي جمع كرده و به آرام سمت شكم فرو ببريد. اين كار كمك ميكند باد معده نوزاد دفع شود.
براي دريافت مشاوره در زمينه كودك ميتوانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.
سوالات متداول
از چه سني ميتوان نوزاد را ماساژ داد؟
از بدو تولد اين كار امكان پذير است فقط براي نوزاداني كه تازه به دنيا آمدهاند بايد دقت بيشتري به خرج دهيد.
ماساژ نوزاد چه مدت بايد طول بكشد؟
بسته به شرايط خود و فرزندتان ماساژ ميتواند 5 تا 30 دقيقه به طول بيانجامد.
منبع : ماساژ نوزاد
- سه شنبه ۲۹ تیر ۰۰ ۲۳:۰۱
- ۳۴ بازديد
- ۰ نظر