انواع مواد توهم زا

مشاوره روانشناسي ذهن نو

انواع مواد توهم زا یکی از انواع مواد اعتیاد آور است که از زمان‌های قدیم توجه بشر را به خود جلب کرده است. مهم‌ترین ویژگی و علائم اعتیاد انواع مواد توهم زا تاثیر آن‌ها بر ادراک فرد است که منجر به تحریف واقعیت می‌‌شود. به این دسته از مواد مخدر، مواد روان پریشی زا هم می‌گویند زیرا علاوه بر تحریف واقعیت، منجر به ایجاد توهم، قطع ارتباط فرد با واقعیت و تغییر سطح هشیاری نیز می‌شوند.

با این حال آشنایی با این مواد و اثراتی که دارند به افراد کمک خواهد کرد تا تمایل و علاقه‌ای به مصرف مواد توهم زا نداشته باشند. اگر می‌خواهید با انواع مواد توهم زا آشنا شوید به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

منبع: انواع مواد توهم زا

انواع مواد توهم زا

به طور کلی مواد توهم زا به دو دسته طبیعی و آزمایشگاهی تقسیم می‌شوند، که در ادامه هر یک از این موارد را برای شما توضیح خواهیم داد.

انواع مواد توهم زا

قارچ

ال اس دی (lsd)

کتامین

فن سیکلیدین

ماده مخدر گل یا ماریجوانا

قارچ | انواع مواد توهم زا

قدیمی‌ترین ماده خوراکی توهم ‌زا که همواره در طبیعت وجود داشته قارچ است. در طول تاریخ، انسان‌ها در قبایل و با آداب و رسوم‌ مختلفی از این ماده توهم زا به نام قارچ جادویی یا سحر‌آمیز استفاده می‌کردند. نام علمی این قارچ پسیلوسیبین می‌باشد. طریقه مصرف آن به صورت خوراکی است و از طریق دستگاه گوارش در بدن جذب می‌شود. بسته به اندازه و میزان مصرف پسیلوسیبین، میزان توهم زایی آن متفاوت خواهد بود.

خوشایند بودن یا عذاب‌آور بودن توهم ایجاد شده تحت تاثیر خلق غالب فرد و عوامل محیطی و بیرونی قرار دارد. همچنین اثرات توهم زایی و تحریف واقعیت قارچ مشابه به مواد توهم زا LSD می‌باشد، با اینحال شدت توهم زا بودن قارچ از LSD کمتر است.

ال اس دی (LSD) از انواع مواد توهم زا

ال اس دی یا اسید لیزرژیک دی اتیل آمید یک ماده توهم زا آزمایشگاهی است که اولین بار توسط یک شیمیدان سوئیسی جهت تولید داروی پزشکی ایجاد شد. بعدها وی متوجه شد که داروی مورد نظرش اثرات توهم زایی دارد. LSD یک ماده ترکیبی بی رنگ، بدون بو و مزه، شفاف و قابل حل شدن در آب است. از LSD به طور گسترده برای مصارف تفریحی و درمانی استفاده می‌شود.

روش مصرف آن نیز معمولا به صورت خوراکی است، یا اینکه این ماده را بر روی زبان نگه می‌دارند تا به تدریج جذب شود. علاوه بر این برخی از مصرف کنندگان، LSD را بر روی حبه قند قرار می‌دهند و سپس استفاده می‌کنند

این دارو به طور معمول در قالب قرص‌های رنگی شکل به بازار عرضه می‌شود. تجربه مصرف LSD در اغلب افراد به صورت مشابه است و حدود 30 دقیقه پس از مصرف معمولاً اختلالاتی در حواس پنجگانه فرد به وجود می‌آید به صورتی که تمام تجربیات عادی وی به شکل اغراق آمیز درک می‌شود و این مسئله یک تجربه خوشایند و لذت بخش برای مصرف کنندگان است که باعث تمایل به تکرار مصرف می‌شود. با اینحال بسیاری از افراد به دلیل توهمات ناشی از مصرف LSD دچار مرگ می‌شوند.

کتامین | انواع مواد توهم زا

کتامین یک داروی بیهوشی است که در ابتدا برای موارد دامپزشکی و سپس برای موارد انسانی تولید شد. مهم‌ترین ویژگی داروی کتامین این است که به دلیل ایجاد سرخوشی و توهم زا بودن در جوامع جوانان و نوجوانان محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

این ماده که یکی از انواع مواد توهم زا است میک داروی بی بو و بی مزه است که می‌توان آن را با هر ماده خوراکی یا نوشیدنی دیگر ترکیب و مصرف کرد. در عین حال این داروی توهم زا به نسبت سایر داروهای مشابه و مواد دیگر خطرات کمتری دارد زیرا گردش خون و تنفس را کند نمی‌کند.

روش مصرف کتامین بسته به هدف استفاده از آن، متفاوت می‌باشد. درصورتیکه برای تسکین درد و ایجاد آرامش مورد استفاده قرار بگیرد معمولاً به صورت تزریق وریدی یا عضلانی استفاده می‌شود و در صورت اعتیاد و برای کسب لذت معمولاً به صورت استنشاقی یا به شکل خوراکی مصرف می‌گردد.

در دوزهای مصرفی بالا کتامین قبل از ایجاد بیهوشی احساس جدا شدن شدید از دنیای اطراف را برای فرد به وجود می‌آورد که می‌تواند یک تجربه ناخوشایند باشد.

فن سیکلیدین از انواع مواد توهم زا

فن سیکلیدین یا PCP یکی از انواع مواد توهم زا است که در ابتدا یک داروی بی‌حس کننده بود که برای جراحی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما پس از مدتی مشخص شد که مصرف PCP منجر به تغییرات و تحریفاتی در ادراک مصرف کنندگان می‌شود. به طوری که این افراد در طول جراحی با اینکه بیدار بودند اما خودشان را از محیط واقعی جدا می‌پنداشتند و به طور کلی علاوه بر احساس جدا شدن از محیط، منجر به ایجاد توهم و احساس تجزیه هشیاری می‌شدند. به همین خاطر دیگر از این دارو در علوم پزشکی و جهت بی‌حسی در بیماران استفاده نمی‌شود.

فن سیکلیدین یک ماده کریستالی و سفید رنگ است که قابلیت حل شدن در آب را دارد. همچنین این ماده به صورت قرص، پودر کریستال و یا به صورت مخلوط شده با توتون سیگار مصرف می‌شود.

نحوه تاثیر گذاری فن سیکلیدین بسیار سریع است و در عرض چندثانیه اثر خود را می‎‌گذارد. در دوزهای بالا PCP می‌تواند اضطراب و گیجی شدید و حالت ناخوشایندی در فرد ایجاد کند. یکی از جدی‌ترین اثرات جانبی مصرف PCP ایجاد خشونت رفتاری شدید است که می‌تواند منجر به مرگ خود فرد یا دیگری شود.

ماده مخدر گل یا ماریجوانا

یکی از پرطرفدارترین از انواع مواد توهم زا در بین مصرف کننده ها شناخته می‌شود، ماده گل است. ماریجوانا در چند سال اخیر در بین نوجوانان و جوانان توجه زیادی به خود جلب کرده است. ماده مخدر گل از مشتقات گیاه شاهدانه تهیه می‌شود و به دلیل تاثیر بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی حالتی از بی خیالی در فرد به وجود می‌آورد.

مدت زمان تاثیر ماده مخدر گل پس از مصرف به نسبت سایر مواد مخدر کمی طولانی‌تر است؛ اما زمانی که به صورت کشیدنی مصرف می‌شود سریعاً اثرگذار می‌شود.

مهم‌ترین و بارزترین ویژگی ماده مخدر گل تغییر رفتار فرد است. با این حال آثار مصرف برای همه یکسان نیست، اما اغلب کندی زمان را تجربه می‌کنند، به طوری که با مصرف انواع مواد توهم زا ماده مخدر گل فرد احساس می‌کند که زمان با سرعت کمتری در حال سپری شدن است. نکته‌ بسیار مهمی که باید در ارتباط با گل در نظر داشته باشید، این است که این ماده وابستگی جسمانی چندانی (به نسبت مواد سایر مواد) ندارد، در عوض وابستگی ذهنی و روانی این ماده به نسبت سایر داروهای توهم زا بسیار بیشتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم اعتیاد به ماریجوانا کلیک کنید.

 

ترک و درمان اعتیاد به انواع مواد توهم زا

یکی از نخستین سؤالاتی که در ارتباط با ترک اعتیاد به انواع مواد توهم زا باید به آن پاسخ دهیم این است که اگر این مواد وابستگی جسمی ایجاد نمی‌کنند پس منظور از اعتیاد و ترک آن چیست؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که برخلاف تصور عموم اعتیاد به مواد مخدر صرفاً جنبه جسمانی ندارد و وابستگی‌های روانی شاید به‌مراتب خطرناک‌تر و مشکل آفرین‌تر باشند.

بر اساس تحقیقات uchicagomedicine وابستگی روانی به این معناست که فرد در ذهن خود میل شدیدی به مصرف مجدد ماده مخدر احساس می‌کند و وجود این وسوسه عاملی برای شروع مصرف مجدد حتی پس از مراحل سم‌زدایی و پاک شدن بدن فرد خواهد بود.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد و ترک اعتیاد به انواع مواد توهم زا می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره مواد توهم زا

آیا مصرف داروهای توهم زا اعتیاد آور است؟

به طور کلی هر ماده طبیعی یا آزمایشگاهی که بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی و سیستم عصبی مرکزی مغز انسان اثر بگذارد می‌تواند منجر به اعتیاد شود. داروهای توهم زا به دلیل وابستگی روانی زیادی که ایجاد می‌کنند به راحتی می‌توانند باعث اعتیاد شوند.

برای ترک داروهای توهم زا چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

برای ترک اعتیاد به مواد مخدر به ویژه مواد توهم زا که تاثیرات منفی بسیاری بر ذهن بیمار می‌گذارند بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید. متاسفانه بسیاری از افراد، اعتیاد به مواد توهم زا را یک بیماری جسمی می‌دانند در حالیکه اثرات این مواد بر روان و خلق فرد به مراتب بیشتر است به همین خاطر توصیه می‌شود برای ترک این مواد حتما از جلسات روانشناسی نیز استفاده نمایید. برای دریافت خدمات درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: انواع مواد توهم زا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.