آرام كردن نوزاد با چند روش ساده

مشاوره روانشناسي ذهن نو

شايد فكر كنيد آرام كردن نوزاد مهارتي است كه بعضي مادران بالفطره آن را دارند و بعضي ديگر قادر به نگهداري از فرزندشان هم نيستند. دو عامل در اين مساله نقش اساسي دارد، تجارب پيشين مادر و خصوصيات منحصر به فرد نوزاد كه از زمان تولد با او همراه هستند. وقتي كه مادر تجربه كافي ندارد و نوزاد دائم گريه مي‌كند، بي‌قرار است، خواب منظمي ندارد و…. مادري كردن به چالشي بزرگ تبديل خواهد شد. در اين زمان خستگي و تغييرات هورموني خانم به بدتر شدن شرايط دامن مي‌زند. براي تغيير اين شرايط تنها كافي است به مواردي كه در ادامه اشاره كرده‌ايم توجه كنيد و در صورت حل نشدن موضوع مشاوره كودك دريافت كنيد.

 

منبع : آرام كردن نوزاد با چند روش ساده

چند توصيه طلايي براي آرامش دادن و آرام كردن نوزاد

بسياري از خانم‌هايي كه تازه مادر شده‌اند نمي‌دانند چطور نوزادشان را آرام كنند. اما اين چالش ممكن است با فرزندان دوم و سوم هم پيش بيايد، چرا كه هر كودك خلقيات و خصوصيات منحصر به فرد خودش را دارد و بايد متوجه تفاوت‌هاي فرزندان‌تان باشيد. در ادامه 8 نكته‌اي كه بايد مد نظر قرار بديد را آورده‌ايم. براي آشنايي با روش‌هاي مراقبت از نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

1- شدت و طول مدت گريه نوزاد را زير نظر بگيريد

اولين سوالي كه هر مادري هنگام گريه و ناآرامي نوزاد به ذهنش مي‌رسد اين است كه آيا وضعيت كودك من طبيعي است؟ آيا ممكن است درد يا مشكل خاصي در فرزندم وجود داشته باشد؟ پاسخي كه به اين سوال مي‌دهيد مسلما در روشي كه براي آرام كردن نوزاد انتخاب مي‌كنيد بسيار تاثيرگذار است. از همين رو بايد بدانيد گريه كردن خيلي اوقات براي نوزادان طبيعي است. اكثر نوزادان به طور ميانگين در كل روز چيزي در حدود 1 تا 4 ساعت گريه مي‌كنند.

در حقيقت آن‌ها از اين طريق شما را از نيازهاي ابتدايي خود نظير گرسنگي باخبر مي‌كنند. در نتيجه هميشه نياز به اقدامي جدي وجود ندارد. زماني گريه و ناآرامي نوزاد نگران كننده مي‌شود كه كودك براي ساعات طولاني با شدت زياد گريه كند و با كمك روش‌هاي توصيه شده هم آرام نشود.

2- نوزاد را در محيطي آرام و عاري از تنش قرار دهيد

شايد فكر كنيد نوزادان متوجه تنش‌هاي موجود در محيط نمي‌شوند. اما جالب است بدانيد كه بچه‌ها از همان ابتداي تولد استرس‌هاي محيطي را درك كرده و از آن‌ها تاثير مي‌پذيرند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه نوزادتان را در محيطي آرام قرار دهيد و تا حد امكان تنش‌هاي پيراموني را كاهش دهيد. بحث كردن با صداي بلند، دعوا و درگيري در محيط خانه از جمله عواملي هستند كه نوزادتان را بي قرار مي‌كنند و آرامش را از او مي‌گيرد.

3- با صداي آرام براي نوزاد آواز بخوانيد

صداي مادر براي نوزادان آرامش بخش است. چرا كه حس شنوايي كودكان از همان دوران جنيني شكل مي‌گيرد و آن‌ها در طول بارداري به صداي مادر عادت مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه نوزادان پس از تولد بيش از هركس به صداي مادر خود واكنش نشان دهند. از همين رو در بسياري از موارد كافي است تنها با صداي آرام آواز يا لالايي براي نوزاد زمزمه كنيد. اگر لحن آرامي داشته باشد و محيط پيراموني نيز مناسب باشد متوجه مي‌شويد كه فرزندتان با زمزمه‌هاي شما به مرور آرام شده و بي‌قراري‌هايش كم مي‌شوند. اگر باز هم نتوانستيد اورا آرام كنيد يا بخوابانيد مقاله خواباندن نوزاد را مطالعه نماييد.

4- سعي كنيد پيش از هرچيز آرامش خودتان را حفظ كنيد

شرايط روحي و رواني نوزاد ارتباط بسيار تنگاتنگي با وضعيت رواني مادر دارد. اگر شما درگير فشار و استرس‌هاي زيادي باشيد، اين موضوع به فرزندتان نيز منتقل مي‌شود. علت اين موضوع افزايش ترشح هورمون كورتيزول است كه مي‌تواند از طريق شير به كودك نيز منتقل شود. از همين رو براي اينكه نوزاد آرامي داشته باشيد بايد پيش از هر چيز روي آرامش خودتان تمركز كنيد. اگر بعد از زايمان با تغييرات خلقي مواجه شده‌ايد و اضطراب زيادي پيدا كرده‌ايد هرچه سريع‌تر از يك روانشناس براي كنترل شرايط كمك بگيريد.

5- كودك را در آغوش بگيريد

يكي از تفكرات غلط اين است كه  در دوران نوزادي نبايد خيلي كودك را بغل كرد؛ چرا كه آن‌ها به اين كار عادت مي‌كنند. اين در حالي است كه كودكان در سنين نوزادي بيش از هرچيز بر حس لامسه متكي هستند. در آغوش كشيده شدن از جانب والدين به خصوص مادر از جمله منابع بسيار مهم كسب آرامش براي نوزادان است و محروميت از آن با آسيب‌هاي هيجاني جدي همراه است. براي اشنايي با فوايد بوسيدن نوزاد كليك كنيد.

6- نوزاد را قنداق كنيد

شايد فكر كنيد كه در عصر امروز ديگر كسي براي آرام كردن فرزند خود به سراغ قنداق كردن نمي‌رود. اما جالب است بدانيد كه همچنان در سراسر دنيا اين روش كاربرد دارد و به عنوان يك راهكار موثر براي آرامش بخشيدن به نوزادان شناخته مي‌شود. زيرا قنداق كردن به نوعي شرايط رحم را براي كودك تداعي مي‌كند و باعث مي‌شود كه او ناسازگاري كمتري نسبت به محيط از خود نشان دهد.

بيشتر بخوانيد: ماساژ نوزاد

7- علت گريه كودك را به درستي بررسي كنيد

همانطور كه گفته شد گريه نوزاد ابزاري است كه كودك به وسيله آن نيازها و خواسته‌هاي خود را با دنياي بيرون در ميان مي‌گذارد. از همين رو اگر مي‌بينيد فرزندتان آرام نمي‌گيرد بايد شرايط او را به دقت بررسي كنيد. اطمينان يافتن از سير بودن كودك، خشك بودن پوشك و زير نظر گرفتن وضعيت اجابت مزاج از جمله اقدامات اوليه ايست كه بايد انجام دهيد. برخي از مادران همين كه مي‌بينند فرزندشان گريه مي‌كند، بلافاصله شروع به شير دادن به او مي‌كنند اين در حالي است كه اگر نوزاد سير باشد شير دادن اضافي موجب دل درد شده و ناراحتي‌هاي او را دو چندان مي‌كند.

8- به متخصص كودك مراجعه نماييد

اگر شدت و مدت گريه‌هاي فرزندتان غير عادي است و علائمي از حضور درد را در نوزاد مشاهده مي‌كنيد بايد هرچه زودتر به يك متخصص اطفال مراجعه نماييد. توجه داشته باشيد كه تشخيص به موقع بيماري‌ها در دوران نوزادي اهميت بسزايي دارد. گاهي اوقات مشكلات ساده‌اي نظير تب يا عفونت مي‌توانند پيامدهاي جدي و خطرناكي را براي كودك به همراه بياورند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا افسردگي پس از زايمان مي تواند باعث بي قراري و نا آرامي در نوزاد شود؟

بله شرايط روحي مادر تاثير بسزايي در آرامش نوزاد دارد. افسردگي پس از زايمان با محروم كردن نوزاد از يك رابطه ايمن با مادر منجر به علائمي نظير بيقراري و ناآرامي مي‌شود. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه مادران به وضعيت سلامت روان خود اهميت داده و به موقع از يك روانشناس كمك بگيرند.

 

 

منبع : آرام كردن نوزاد با چند روش ساده

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.