علائم افسردگي شديد

مشاوره روانشناسي ذهن نو

آيا مي‌دانيد علائم افسردگي در همه يكسان نيست؟ آيا از شايع ترين نشانه هاي افسردگي اطلاع داريد؟ افسردگي يكي از شايع‌‌ترين اختلالات خلقي و عاطفي است كه باعث به هم خوردن ريتم طبيعي زندگي و عدم‌لذت بردن از علائق گذشته مي‌گردد. در واقع فرد افسرده دچار يك نوع عذاب روحي مي‌شود كه روي روابط اجتماعي و شخصي وي اثر منفي مي‌گذارد. افسردگي انواع مختلفي دارد كه در تمام انواع آن بر احساس، تفكر و رفتار فرد تأثير گذاشته و باعث بروز مشكلات جسمي و رواني مي‌شود. نشانه‌‌ها‌ و علائم افسردگي شامل اختلال در عملكرد روزانه وحتي احساس بي‌‌ارزشي و افكار خودكشي مي‌شود. اين كه گاهي احساس ناراحتي كنيد كاملا طبيعي است اما افسرده بودن يك چيز كاملا متفاوت مي‌باشد كه بايد درمان شود. آگاهي از علائم و نشانه هاي افسردگي كمك مي‌كند تا هرچه سريع‌تر آن را تشخيص داده و براي درمان اقدام نماييد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

منبع : علائم افسردگي شديد

چرا افسردگي اتفاق مي ‌افتد؟

بروز افسردگي در افراد فقط به يك علت خاص محدود نمي‌شود. از دلايل اين اختلال مي‌توان به مشكلات زندگي، بيماري‌هاي جسمي يا عوامل ديگر اشاره كرد. بعضي از افراد در پي حوادث و رويدادهاي ناگوار و ناخوشايند به افسردگي مبتلا مي‌شوند و عده‌اي هم ناگهاني و بدون هيچ اتفاق خاصي دچار افسردگي مي‌شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ساير اختلالات رواني كليك كنيد.

علائم افسردگي | چه افرادي بيشتر به افسردگي مبتلا مي‌شوند؟

افسردگي مختص گروه خاصي نيست و در تمامي سنين، نژاد، اقوام و طبقات اجتماعي چه در زنان و چه در مردان به وجود مي‌آيد. همه‌ي افراد در هر سني ممكن است به افسردگي مبتلا شوند اما افسردگي در دسته‌اي از افراد بيشتر اتفاق مي‌افتد. آمارها نشان داده كه زنان بيشتر از مردان مبتلا به افسردگي مي‌شوند.

علائم و نشانه هاي افسردگي

ويژگي مشترك همه‌ي انواع اختلالات افسردگي اين است كه فرد از نظر خلق و خو و وضعيت رواني احساس تهي بودن يا زودرنجي مي‌كند. همچنين تغييرات جسمي و ذهني هم با اين حال خلقي همراه ميشوند، به طوري كه بر رفتارهاي فرد تأثير منفي ميگذارند. ريشه‌ي به وجود آمدن اين اختلال هم مي‌تواند متفاوت باشد. كساني كه افسردگي دارند، احساس اندوه، نااميدي و تنهايي كرده و معمولا علاقه و تمايل خودشان را به چيز‌هايي كه زماني برايشان لذت بخش بوده از دست مي‌دهند. تمام اين احساسات مي‌توانند در توانايي فرد براي عملكرد مناسب تاثير گذاشته و اثري وحشتناك بر زندگي فرد داشته باشند.

شايع ترين علائم و نشانه هاي افسردگي

 

افسردگي علائم متعددي دارد كه از نشانه‌هاي شايع آن مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. بي‌علاقگي نسبت به فعاليت‌هاي روزمره

براي افراد افسرده سرگرمي‌ها، تفريحات، فعاليت‌هاي اجتماعي يا روابط جنسي مانند گذشته اهميتي ندارد و ديگر نمي‌توانند مثل سابق از كارهاي مورد علاقه‌شان لذت ببرند. در واقع هيچ كاري شور و هيجان را در آن‌ها ايجاد نمي‌كند.

2. نشانه هاي افسردگي و اختلالات خلقي

احساس غم و اندوه فروان، بي‌حوصلگي، بي‌انگيزگي و نااميدي احساساتي هستند كه اگر بدون دليل خاصي به مدت طولاني‌ و شديد وجود داشته باشند، مي‌توانند از نشانه هاي افسردگي باشند. افراد مبتلا به افسردگي بيشترين هيجاني كه تجربه مي‌كنند غم و اندوه فراوان است.

3. آشفتگي روان و بي‌ قراري

دربسياري از مبتلايان به بيماري افسردگي قواي جسماني كم شده و يا به بي قراري حركتي دچار مي‌شوند. به اين صورت كه حتي براي برخواستن از رخت‌خواب نيز دچار سختي و مشقت مي‌شوند.

4. تغييرات اشتها از نشانه هاي افسردگي

خوردن بيش از حد يا خيلي كم مي‌تواند از نشانه هاي افسردگي باشد. افراد افسرده اشتهاي خود را از دست مي‌دهند و يا كمتر از قبل غذا مي‌خورند. اين تغييرات در مصرف غذا باعث افزايش يا از دست دادن وزن مي‌شود. براي آشنايي با نشانه‌هاي بي اشتهايي ناشي از افسردگي كليك كنيد.

5. افزايش يا كاهش وزن

افسردگي روي هورمون‌هاي تنظيم كننده‌ي اشتها اثر گذاشته و باعث مي‌شود كه فرد ميل بيش‌تر يا كم‌تري به مصرف غذا داشته باشد. همچنين مشكلات خواب مربوط به افسردگي هم مي‌تواند مشكل اشتها را بيشتر كند چراكه كمبود خواب نيز هورمون‌هاي گرسنگي و سيري را مختل مي‌كند.

6. علائم افسردگي | ناتواني در لذت بردن از زندگي

شخص افسرده تقريبا از انجام هيچ كاري لذت نمي‌برد و هيچ ميلي براي انجام فعاليت‌‌هاي سرگرم كننده و لذت بخش در خودش نمي‌بيند. حتي اگر كاري را انجام دهد كه در گذشته از تجربه كردن آن لذت مي‌برده، اكنون ديگر آن احساس را نمي‌كند.

7. كندي رواني و حركتي

كندي رواني _ حركتي نشانه‌اي از ابتلاي فرد به افسردگي شديد است. علامتي كه در بيماران افسرده شديد، بيشتر ديده مي‌شود. كندي رواني و حركتي با تنبلي فرق دارد، تنبلي مي‌تواند از نشانه هاي افسردگي يا ويژگي شخصيتي فرد باشد يعني فرد يا افسرده و يا به لحاظ شخصيتي تنبل است. در حالي كه كندي رواني و حركتي از علائم شايع ابتلا به افسردگي شديد محسوب مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با آثار جسمي افسردگي كليك كنيد.

8. علائم افسردگي | عدم تمركز

كاهش قدرت تصميم گيري و كاهش توانايي تفكر و تمركز از مشكلات افراد مبتلا به افسردگي مي‌باشد. يك شخص افسرده ممكن است توجه خود را در مكالمات از دست بدهد. مشكلات حافظه از بزرگ‌ترين مشكلات افراد افسرده است.

9. تغييرات خواب از نشانه هاي افسردگي

كمبود خواب و افسردگي تاثير مستقيمي با يكديگر دارند. به اين صورت كه كمبود خواب افسردگي را شديدتر كرده و افسردگي نيز اختلالات خواب‌را بيشتر‎ مي‌كند. احتمال افسردگي در افراد مبتلا به بي خوابي چند برابر بيشتر از افراد عادي است. خواب بيش از حد نيز مي‌تواند نشانه‌اي از افسردگي باشد. مشكل خواب معمولا با داروي تجويز شده از سوي پزشك برطرف مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

10. كمبود اعتماد به‌ نفس

يكي از علائم افسردگي،‌ كمبود اعتماد به نفس است. مبتلايان به افسردگي هميشه به فكر كمبودها و شكست‌هايشان هستند و احساس گناه شديدي را تجربه مي‌كنند. بازنده بودن در زندگي از افكار مداوم آنان است و به نوعي انرژي منفي در ذهنشان نقش مي‌بندد. براي جلوگيري از گوشه گيري در افسردگي كليك كنيد.

11. نااميدي از نشانه هاي اصلي افسردگي

افسردگي اين احساس را در فرد ايجاد مي‌كند كه گويي ديگر هيچ اتفاق خوبي رخ نخواهد داد. معمولا به دنبال اين منفي نگري، افكاري مانند خودكشي به ذهنشان مي‌رسد كه بايد بسيار جدي گرفته شده و درمان شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.

12. ژنتيك

در برخي موارد، اختلالات خلقي و افكار خودكشي زمينه‌ي ژنتيكي دارند اما ژنتيك فقط يكي از عوامل افزايش‌ دهنده‌ي خطر ابتلا به افسردگي است. بروز علائم و نشانه هاي افسردگي در كساني كه زمينه‌‌ي ژنتيكي دارند، معمولا در سنين پايين‌تر بروز پيدا مي‌كند. علاوه بر عامل ژنتيك، عوامل ديگري مثل شرايط و اتفاقات زندگي در مبتلا شدن اين افراد به افسردگي مؤثر هستند.

تفاوت علائم افسردگي در زنان و مردان

مردان معمولا به دلايل فرهنگي از افسردگي خودشان خجالت‌زده مي‌شوند و به همين دليل سعي در تحمل بيماري دارند يا با مصرف مواد مخدر، خود درماني مي‌كنند. درمان نشدن افسردگي در مردان مي‌تواند پيامدهاي فاجعه‌ باري داشته باشد زيرا آمار خودكشي‌ در مردان بيشتر از زنان است.
خانم‌‌ها روحيه حساسي دارند و ممكن است بيشتر به افسردگي دچار شوند. به همين دليل است كه معمولا خطر ابتلا به افسردگي در خانم‌‌ها معمولا دو برابر آقايان مي‌باشد. عوامل بسياري در بروز افسردگي زنان موثر هستند كه از آن‌ها مي‌توان به عوامل ژنتيكي و بيولوژيكي، هورموني، محيطي و مشكلات رواني اشاره كرد.

چگونه مي توان افسردگي را درمان كرد؟

براي درمان افسردگي بايد به يك روانشناس مراجعه كرد تا علت ابتلا و شدت افسردگي مشخص شود. روانشناس بر اساس درجه افسردگي، تشخيص مي‌دهد كه فرد به چه نوع درماني نياز دارد. همچنين آگاهي‌هاي لازم درباره روا‌ن ‌درماني و انواع رويكردهاي آن را به فرد و خانواده او ارائه مي‌كند. براي دريافت خدمات مشاوره و درمان افسردگي مي‌توانيد از جلسات مشاوره روانشناسي ذهن نو استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

منبع : علايم افسردگي شديد

 

علائم و نشانه های افسردگی

اگر بیشتر از دو هفته احساس ناراحتی، غم یا بدبختی مداوم داشتید یا علاقه و لذت بردن از فعالیت های روزمره خود را از دست داده اید و همچنین حداقل ۳ مورد از علائم و نشانه های دسته بندی شده در زیر را دارا هستید، احتمالا به افسردگی مبتلایید.

علت افسردگی در بزرگسالان

1- ژنتیک

2- سابقه خانوادگی

3- آسیب و تروما در کودکی

4- ساختار مغز

5- بیماری مزمن (سرطان، ام اس، مشکلات تیروئید)

6- بی خوابی

7- درد مزمن (میگرن، درد های مفصلی)

8- اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.